In cautarea fericirii


Sa vorbim azi despre ideea de a-ti cauta fericirea, realitatea pe care o preferi.
Nu cred ca exista persoana care sa nu isi doreasca sa fie fericita. Pana si masochistii se chinuie tot pentru a se simti impliniti, ce sa mai vorbim de restul oamenilor. Toata lumea nu vrea decat un lucru, sa fie fericita si exista evident anumite idei, tehnici si metodologii de a manifesta realitatea dorita.

Inainte de a ne juca cu aceasta ideea imi vine in minte o fraza "All our dreams may come true if we have the courage to pursue them" din filmul "The Persuit of Happyness" . Oare este nevoie doar de curaj ca sa iti implinesti visele?

Let's play, eu cred ca sunt suficienti doar 7 pasi spre realitatea pe care o preferi:

1) Vizualizarea;
Primul pas este sa ai o idee, o imagine, un vis, o dorinta, un concept initial, o fotografie a ceea ce iti doresti.
2) Dorinta, entuziasm;
Lucrul pe care il "vizualizezi" si pe care tu spui ca ti-l doresti tb sa fie intotdeauna acompaniat de o energie puternica, instensa, de emotii puternice, pentru ca in felul acesta energizezi viziunea, emotion = "energy in motion (picture)" = dorinta, pui energie in fiecare imagine, consumi energie, dorinta pentru a manIfesta realitatea dorita.
3) Credinta clara, cristal;
Tb sa te vezi tu pe tine, sa stii si sa fii capabil sa te examinezi in asa fel incat sa iti dai seama ca ai credinta ca poti manifesta viziunea, trebuie sa ai credinta ca meriti acel lucru, ca esti capabil sa il manifesti. Viata pe care o ai este rezultatul definitiilor, perceptiei tale despre viata, daca nu crezi inlauntrul tau ca meriti si esti capabil indiferent cata dorinta ai nu o sa manifesti acel lucru, inferent cat de detaliata, clara este viziunea. Daca nu
crezi ca este posibil acel lucru nu o sa se manifeste, deci analizeaza-te, vezi in ce idei, definitii crezi de unde vin, vezi in ceea ceea ai prefera sa crezi, vezi ce credinte ai acum, vezi de ce insisti inca sa mentii aceste credinte, vezi ce te motiveaza sa ai aceste credinte si determina pentru tine insuti in imaginatie acele definitii si idei in care ar tb sa crezi si care sunt reprezentative pentru ceea ce ai vrea sa manifesti.
4) A stii total, a acceptA total;
Sa accepti total ca adevarate, fara urma de indoiala noile viziuni, dorinte, definitii, credinte.
5) Intentia, pentru ca poti dori ceva dar nu inseamna ca si intentionezi sa il manifesti cu vointa, focalizand intentia. Trebuie sa ai intentia sa manifesti lucrul ala, trebuie sa fie alegere constienta, focus, intentie, vointa, dar atentie nu efort, nu straduinta. Punctul asta se mai numeste comandamentul constient al realitatii.
6) Actioneaza;
Dupa ce ai vointa trebuie sa pui in aplicare, sa actionezi ca si cand esti deja in acea realitate pe care ti-o doresti, trebuie sa te comporti ca si cand aceea realitate deja exista in prezent. Trebuie sa permiti tuturor ideilor, viziune, dorinta, credinta, acceptare, intentie sa se manifeste in actiune, sa le
reflecti in limbajul tau corporal acum.
7) Fara asteptari;
Detasandu-te total de orice rezultat, permintand orice forma de manifestare, reflexie. De ce? Este puterea paradoxului pe care tb sa o folosesti, ca sa manifesti tb sa ai polaritate, Lumina - intuneric, zi - noapte, cu intensitate maxima, cu absolut nici o asteptare.

Acesta ar tb sa fie echilibrul, balanta interioara pentru ca manifestarea sa se realizeze fara cel mai mic efort, stiind ca orice lucru pe care il manifesti este deja perfect, o data ce accepti asta, o data ce ai acceptat total atunci o sa constientizezi ca orice calea pe care esti e deja perfecta.

Concluzia, tb sa vezi efectul, lucrul in sine pe care ti-l doresti, nu modalitatea de manifestare, procesul ci esenta, ideea.
Nu tb sa iti faci probleme cum o sa se manifeste gandind, judecand "am nevoia de asta ca sa obtin asta", oricum se manifesta perfect, in cea mai perfecta modalitate...
Aceasta rezistenta, aceasta credinta, aceasta frica este ceea care ne blocheaza.
Majoritatea dintre noi credem ca realitatea tb sa ne suporte, sa ne sustina, sa ne ofere ceea ce ne dorim. Ideea este ca realitatea nu are nici o putere sa ne suporte, tu suporti, sustii realitatea pentru ca tu o creezi. Constiinta nu este rezultatul fizicalitatii, realitatea este produsul constiintei. Este o idee profunda, daca te uiti dupa lucrurile care ar tb sa te sustina, nu o sa te suporte....realitatea doar reflecta inapoi suportul tau catre realitate. Puterea de a fii suportat, de a suporta nu vine din realitatea fizica, vine de la tine de la reflexia cunostiintelor, credintelor tale. Nu exista o alta realitate in afara, e doar reflexia credintei, dar nu te astepta sa primesti 100% din ce doresti daca nu crezi si suporti 100 % ca este posibil ceea ce iti doresti...Daca crezi 70% o sa primesti 70% inapoi ca reflexie sau chiar mai putin pentru ca daca suporti 30% o realitate care nu este ceea ce preferi pentru ca ti-e frica sa ii dai drumul, toata energia pe care o radiezi, frica o sa previna sau blocheze diferenta de realitate 70% pe care chiar o preferi.

Play with this ideea and enjoy it!

Comentarii

Postări populare